Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Echevarría y Zuricalday, Juan de

printer
print view
Alternate De Echevarría, Juan
Alternate Echevarría y Zuricalday, Juan José Pedro
Alternate Echevarría, Juan (de)
Alternate Zuricalday, Juan de Echevarría*
L.C. NameEchevarría, Juan de, 1875-1931
Dates1875-1931
Region(s)Bilbao; Madrid
PhotoarchiveSee Photoarchive Holdings for: Echevarría y Zuricalday, Juan de
Classified1
Unclassified0
Supply8
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedIMS |D 1990 10 26 |T 12:45:14
CreatedEW |D 1991 01 31 |T 12:31:13
 
Bibliographic Sources
Bozal, 1992, p.136 (Juan de Echevarría). source
Busse, 1977 (Juan de Echevarría). source
Camón Aznar, Echevarría, 1970, pp.268, 275 (Juan de Echevarría, op.1906-1931). source
Campoy, 1973 (Juan de Echevarría). source
Cien años de pintura, v.2, 1988 (Juan José Pedro Echevarría y Zuricalday). source
Espasa, appx.4, 1931 (Juan de Echevarría, exh.1916-m.1931). source
Gaya Nuño, 1977, pp.121-122 (Juan de Echevarría). source
Library of Congress (also as Juan De Echevarría). source
Llano Gorostiza, 1965, pp.236-237 (Juan Echevarría y Zuricalday). source
London, Witt, 1978 (Juan de Echevarría). source
Madrid, Banco de Bilbao [exh.], 1974, pp.14, 40 (Juan de Echevarría, or Juan José Pedro de Echevarría y Zuricalday). source
Madrid, Centro Reina Sofía, 1991. source
Madrid, MEAC [cat.], v.1, 1982, p.172 (Juan Echevarría y Zuricalday). source
Madrid, Museo Municipal [exh.], 1989, p.176. source
Marrodán, 1981, pp.75-76 (Juan de Echevarría or Echevarría y Zuricalday). source
Morales y Marín, 1987, p.167 (Juan de Echevarría). source
Puente, 1955, pp.127, 132, 136 (Juan Echevarría, op.1908-1930). source
Vitoria, Museo de Bellas Artes de Alava, [cat.], 1982, p.266. source
Vollmer, v.2, 1955 (Juan de Echevarría, exh.1916-1923); v.5, 1961 (Juan de Echevarría, 1875-1931). source