Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Gutiérrez de la Vega, José

printer
print view
Alternate Gutiérrez de la Vega y Bocanegra, José
Alternate Gutiérrez de la Vega y Carrizo, José
Alternate Vega, José Gutiérrez de la*
L.C. NameGutiérrez de la Vega, José, -1865
Dates1791-1865
Region(s)Seville; Madrid
NotesDo not confuse with his son, José Gutiérrez de la Vega the Younger, 1815-1867.
PhotoarchiveSee Photoarchive Holdings for: Gutiérrez de la Vega, José
Classified3
Supply23
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedSME |D 1991 08 05 |T 14:59:38
CreatedMLH2 |D 1997 11 17 |T 12:31:51
 
Bibliographic Sources
Arias de Cossío, 1978, pp.9, 27-28 (also as José Gutiérrez de la Vega y Bocanegra). source
Banda y Vargas, 1991, p.139. source
Bénézit, 1976 (exh.c.1832-m.1865). source
Bilbao, Museo de Bellas Artes [trav.exh.], 1992, p.203. source
Busse, 1977 (m.1865). source
Cien años de pintura, v.3, 1989 (also as José Gutiérrez de la Vega y Bocanegra). source
Espasa, v.27, 1925 (n. early 19th cent.-m.1865). source
Fernández López, 1985, pp.68-69 (n.1791-doc.1843). source
Galán, 1994, p.370 (José Gutiérrez de la Vega Bocanegra). source
Gaya Nuño, 1966, p.216 (n.c.1805-m.1865). source
Gaya Nuño, Pintura, 1958, p.209 (n.c.1805-m.1865). source
Gestoso y Pérez, v.1, 1899, p.284 (m.1865). source
Hernández Díaz, 1981, p.306. source
London, Witt, 1978 (1815-1865). source
Madrid, Fundación Mapfre [exh.], 1991-1992, p.70. source
Madrid, Prado, Casón [cat.], 1985, p.89 (José Gutiérrez de la Vega y Carrizo). source
Madrid, Prado, Casón [exh.], 1971, p.24 (m.1865). source
Málaga, Museo de Bellas Artes [cat.], 1980, p.20 (1805-1865). source
Ossorio y Bernard, 1883-1884 (doc.1832-m.1865). source
Pardo Canalís, 1982, pp.151, 153, 155. source
Quesada, 1992, pp.104, 436 n.40 (birthdate sometimes erroneously cited as 1805 or 1815). source
Ráfols, 1954, pp.112-113, 260 (n.c.1805-m.1865). source
Seville, Museo de Bellas Artes [cat.], 1991, v.2, p.346. source
Seville, Museo Provincial de Bellas Artes [cat.], 1967, p.132 (1805?-1865). source
Thieme-Becker, v.15, 1922 (exh.1832-m.1865). source
Valdivieso [González], 1986, p.371. source