Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Zamacois Zabala, Eduardo

printer
print view
Alternate Zabala, Eduardo Zamacois*
Alternate Zamacois, Eduardo
L.C. NameZamacois Zabala, Eduardo, 1841-1871
Dates1841-1871
Region(s)Basque Country
PhotoarchiveSee Photoarchive Holdings for: Zamacois Zabala, Eduardo
Classified5
Supply31
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedFMA2 |D 1995 05 23 |T 10:01:27
CreatedEFP |D 1998 08 14 |T 15:11:14
 
Bibliographic Sources
Andrés Ordax, 1987, p.315 (Eduardo Zamacois, 1841-1878). source
Bénézit, 1976 (Eduardo Zamacois y Zabala, 1842-1871). source
Busse, 1977 (Eduardo Zamacois y Zabala, 1842-1871). source
Catálogo nacional contemporáneo, 1990, v.1, p.284 (1841-1878). source
Cien años de pintura, v.11, 1993. source
Gaya Nuño, 1966, p.346 (Eduardo Zamacois, 1842-1874). source
González [López] and Martí [Ayxelá], Pintores, 1989, p.248. source
Llano Gorostiza, 1965, pp.257-258 (1841-1878). source
London, Witt, 1978 (Eduardo Zamacois y Zabala, 1842-1871). source
Madrid, Fundación Mapfre [exh.], 1991-1992, p.92 (1842-1871). source
Ossorio y Bernard, 1883-1884 (Eduardo Zamacois y Zabala, exh.1860-m.1874). source
Pantorba, 1948, p.364 (Eduardo Zamacois, n.1847-exh.1867). source
Pantorba, 1980, p.499. source
Thieme-Becker, v.36, 1947 (Eduardo Zamacois y Zabala, 1842/1843-1871). source