Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Sorolla, Joaquín

printer
print view
Alternate Bastida, Joaquín Sorolla y
Alternate Sorolla y Bastida, Joaquín (or Joaquim)
L.C. NameSorolla, Joaquín, 1863-1923
Dates1863-1923
Region(s)Valencia; Madrid
PhotoarchiveSee Photoarchive Holdings for: Sorolla, Joaquín
Classified110
Unclassified32
Supply171
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedBLR |D 1993 02 22 |T 16:06:23
CreatedMLEWIN |D 1998 05 04 |T 12:22:28
 
Bibliographic Sources
Barcelona, Museu d'Art Modern [cat.], 1987, v.2, p.952 (Joaquim Sorolla Bastida). source
Bénézit, 1976 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
Busse, 1977 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
Cien años de pintura, v.10, 1993 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
Garín Ortiz de Taranco, 1978, p.331 (Joaquín Sorolla Bastida). source
Gaya Nuño, 1977, pp.92, 94 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
Gómez-Moreno, 1993, pp.522, 533 (Joaquín Sorolla Bastida). source
Historia del arte valenciano, v.5, 1987, p.148 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
Library of Congress (also as Joaquín Sorolla y Bastida, or Joaquín Sorolla y Bastida). source
London, Witt, 1978 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
Madrid, Centro Reina Sofía, 1991 (Joaquin Sorolla Bastida). source
Madrid, Museo Sorolla [cat.], 1982, pp.15, 21 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
Madrid, Prado, Casón [cat.], 1985, p.243 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
New York, Hispanic Society of America [cat.], 1932, v.1, pp.263, 266 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
New York, IBM [trav. exh.], 1989, pp.244, 248 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
New York, MMA [cat.], 1980, v.1, p.174 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
Ossorio y Bernard, 1883-1884 (exh.1871-1880). source
Pantorba, 1953, pp.9, 107 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
Pantorba, 1980, p.485 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
Paris, Louvre [cat.], 1981, p.123 (Joaquín Sorolla y Bastida, 1862-1923). source
Pérez Sánchez, Arte, 1985, p.363 (Joaquín Sorolla Bastida). source
Saragossa, Museo Camón Aznar, Sorolla [exh.], 1995, pp.155, 157. source
Thieme-Becker, v.31, 1937 (Joaquín Sorolla y Bastida). source
Toledo, Museo de Santa Cruz [trav. exh.], 1994, p.245 (Joaquín Sorolla y Bastida). source