Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Rodríguez de Losada, José María

printer
print view
Alternate Losada, José María Rodríguez de*
Alternate Ríos y Losada, José María Rodríguez de
Alternate Rodríguez de Losada
L.C. NameRodríguez de Losada, José María, 1826-1896
Dates1826-1896
Region(s)Seville
PhotoarchiveSee Photoarchive Holdings for: Rodríguez de Losada, José María
Classified16
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedIR |D 1994 02 24 |T 16:27:44
CreatedMLEWIN |D 1998 04 20 |T 14:00:46
 
Bibliographic Sources
Banda y Vargas, 1991, p.209. source
Bénézit, 1976 (n.c.1825). source
Busse, 1977 (n.c.1825). source
Cien años de pintura, v.9, 1992. source
Cuenca, 1923, p.319 (exh.1858-1879). source
Fernández López, 1985, pp.87-88. source
Galán, 1994, p.387. source
Gaya Nuño, 1966, p.327. source
Hernández Díaz, 1981, p.312 (J. M[arí]a Rodríguez Losada). source
London, Witt, 1978 (José María Rodríguez de Ríos y Losada). source
Ossorio y Bernard, 1883-1884 (José María Rodríguez Losada, exh.1849-1879). source
Pantorba, 1980, p.471 (José María Rodríguez Losada). source
Quesada, 1992, p.122. source
Seville, Museo de Bellas Artes [cat.], 1991, v.2, p.402 (José María Rodríguez Losada). source
Thieme-Becker, v.28, 1934 (n.c.1825). source
Valdivieso [González], 1986, p.413. source
Valdivieso [González], Pintura, 1981, p.96. source
Valdivieso González and Morales Martínez, 1987, p.127 (Rodríguez de Losada, indexed as José María Rodríguez de Losada, op.1843). source