Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Monleón y Torres, Rafael

printer
print view
Alternate Monleón, Rafael
Alternate Torres, Rafael Monleón*
L.C. NameMonleón y Torres, Rafael, 1835-1900
Dates1843-1900
Region(s)Valencia
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedDMR |D 1994 07 01 |T 14:40:34
CreatedDMR |D 1994 07 01 |T 14:40:34
 
Bibliographic Sources
Alcahalí, 1897, p.217 (Rafael Monleón, exh.1864, contemporary). source
Aldana Fernández, 1970. source
Banda y Vargas, Monleón, 1963, pp.95-96 (Rafael Monleón, op.1869). source
Bénézit, 1976 (Raphael or Rafael Monleon y Torres, 1847-1900). source
Busse, 1977 (also as Raphael Monleón y Torres, 1847-1900). source
Cien años de pintura, v.6, 1991. source
Espasa, v.36, [192?], (1853-1900). source
Garín Ortiz de Taranco, 1950, pp.19-20 (Rafael Monleón or Monleón y Torres). source
Garín Ortiz de Taranco, 1978, p.318 (Rafael Monleón). source
González [López] and Martí [Ayxelá], Pintores, 1989, p.274 (Rafael Monleón Torres). source
Historia del arte valenciano, v.3, 1987, p.238 (Rafael Monleón, 1853-1900). source
Madrid, Prado, 'disperso,' 1993, p.76. source
Ossorio y Bernard, 1883-1884 (exh.1864-1882, contemporary). source
Páez Ríos, v.2, 1982, p.237 (1847-1900). source
Pantorba, 1948, p.353 (Rafael Monleón). source
Pantorba, 1980, p.442. source
Pérez Sánchez, Arte, 1985, p.361 (Rafael Monleón). source
Reyero, 1987, p.318 (Rafael Monleón, doc.1876). source
Thieme-Becker, v.25, 1931 (1847-1900). source
Valencia, Ayuntamiento [exh.], 1968, title page and p.3 (Rafael Monleón or Monleón y Torres, 1840-1900). source
Zumel, 1990. source