Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Obiols Palau, Josep (or José)

printer
print view
Alternate Obiols, José (or Josep)
Alternate Palau, Josep Obiols
L.C. NameObiols i Palau, Josep, 1894-1967
Dates1894-1967
Region(s)Catalonia
MediaPainter and illustrator
PhotoarchiveSee Photoarchive Holdings for: Obiols Palau, Josep (or José)
Supply10
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedGUI |D 1994 09 09 |T 10:28:02
CreatedMLEWIN |D 1998 03 30 |T 10:54:01
 
Bibliographic Sources
Ainaud de Lasarte, 1992, p.153 (Josep Obiols). source
Barcelona, Museu d'Art Modern [cat.], 1987, v.2, p.762. source
Bénézit, 1976 (n.1894). source
Blas, 1972 (José Obiols, n.1894). source
Bonet, 1995 (Josep Obiols). source
Bozal, 1992, p.640 (Josep Obiols, op.p.1920). source
Bozal, Grabado popular, 1988, p.519 (Josep Obiols). source
Catálogo nacional contemporáneo, 1990, v.1, p.193 (Josep Obiols). source
Cien años de pintura, v.7, 1991. source
Corredor-Matheos, 1996, p.236 (Josep Obiols). source
Diccionario Ràfols contemporáneo, v.3, 1989. source
Fontbona, 1978, p.278 (Josep Obiols). source
Garrut, 1974, p.298 (Josep Obiols i Palau, indexed as José Obiols Palau). source
Gaya Nuño, 1970, p.116 (José Obiols, n.1894). source
Gaya Nuño, 1977, p.226 (José Obiols, n.1894-op.1920). source
Library of Congress (Josep Obiols i Palau, or J. Obiols, or Josep Obiols, or Josep Obiols Palau). source
Madrid, Centro Reina Sofía, 1991 (Josep Obiols). source
Madrid, MEAC [cat.], v.2, 1983, p.113 (José Obiols Palau, n.1894-exh.1934). source
Miralles, 1983, pp.19, 210 (Josep Obiols, doc.1917-op.1942). source
Paris, Jeu de Paume [exh.], 1936, p.18 (Josep Obiols, n.1894). source
Ráfols, Diccionario, v.2, 1953 (n.1894-exh.1934). source
Thieme-Becker, v.25, 1931 (n.1894-op.1930). source
Triadó, 1994, p.165 (Josep Obiols i Palau). source
Vollmer, v.3, 1956 (n.1894). source