Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Oteiza, Jorge de

printer
print view
Alternate De Oteiza, Jorge
Alternate Embil, Jorge de Oteiza
Alternate Oteiza Embil, Jorge (de)
Alternate Oteyza, Jorge de
L.C. NameOteiza, Jorge de, 1908-2003
Datesn.1908-exh.1990
Region(s)Madrid; Basque Country
MediaSculptor
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedDOI |D 1994 09 13 |T 12:08:14
CreatedDOI |D 1994 09 13 |T 12:08:14
 
Bibliographic Sources
Andrés Ordax, 1987, pp.121, 323 (Jorge Oteiza Embil, indexed as Jorge Oteiza, n.1908-op.1958). source
Banda y Vargas, 1991, p.464 (op.1954). source
Bonet, 1995 (n.1908-exh.1988). source
Bozal, (1939-1990), 1992, pp.258, 265 (n.1908-doc.1988). source
Campoy, 1973, p.294 (Jorge de Oteyza, n.1908). source
Catálogo nacional contemporáneo, 1990, v.1, p.196 (Jorge Oteiza, n.1908-exh.1988). source
Enciclopedia del arte del siglo XX, 1991, v.1. source
Gaya Nuño, 1977, p.329 (Jorge de Oteyza, n.1908-exh.1957). source
Library of Congress (also as Jorge De Oteiza, or Jorge de Oteiza Embil, or Jorge de Oteiza Embil). source
Madrid, 1a. Bienal hispanoamericana [exh.], 1951, p.184 (n.1908). source
Madrid, Centro Reina Sofía, 1991 (Jorge Oteiza Embil, n.1908). source
Madrid, MEAC [cat.], v.2, 1983, pp.120-121 (n.1908-op.1958). source
Marín-Medina, 1978, pp.223-224 (indexed as Jorge de Oteyza, n.1908-op.1958). source
Miralles, 1983, p.194 (exh.1949). source
New York, MOMA [exh.], 1960, p.57 (Jorge de Oteiza Embil, n.1908-op.1958, contemporary). source
Paris, Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris [exh.], [1987]-1988, p.303 (Jorge Oteiza, n.1908-doc.1985, contemporary). source