Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Palencia, Benjamín

printer
print view
Alternate Palencia Pérez, Benjamín
Alternate Pérez, Benjamín Palencia*
L.C. NamePalencia, Benjamín
Dates1894-1980
Region(s)Castile
MediaPainter and printmaker
PhotoarchiveSee Photoarchive Holdings for: Palencia, Benjamín
Supply8
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedDOI |D 1994 09 15 |T 11:00:47
CreatedDOI |D 1994 09 15 |T 11:00:47
 
Bibliographic Sources
Azcárate [y Ristori], 1983, p.276 (1898-1980). source
Barcelona, Fundació la Caixa [exh.], 1993, pp.202-203. source
Barcelona, Museu d'Art Modern [cat.], 1987, v.2, p.775 (Benjamín Palencia Pérez). source
Bénézit, 1976 (n.1902-op.1930). source
Blas, 1972 (n.1902-exh.1943). source
Bozal, (1939-1990), 1992, p.180. source
Bozal, Obra gráfica, 1988, p.739. source
Campoy, 1973, p.301 (n.1900). source
Catálogo nacional contemporáneo, 1990, v.1, p.199. source
Cien años de pintura, v.7, 1991 (Benjamín Palencia Pérez). source
Corredor-Matheos, 1979, title page, pp.13, 243 (also as Benjamín Palencia Pérez, n.1894-exh.1978). source
Enciclopedia del arte del siglo XX, 1991, v.1. source
Faraldo, 1949, p.16, page opposite 97 (n.1900-op.1948). source
Faraldo, 1972, pp.59, 61 (n.1900-doc.1963). source
Gaya Nuño, 1970, pp.288, 292 (n.1898-exh.1952). source
Gaya Nuño, 1977, pp.356, 365 (n.1898-exh.1952). source
González Orbegozo, 1994-1995, p.388. source
London, Witt, 1978 (n.1901). source
Madrid, Banco Hispano Americano [cat.], 1991, p.274. source
Madrid, Centro Reina Sofía, 1991 (Benjamín Palencia Pérez). source
Madrid, MEAC [cat.], v.2 1983, p.128 (Benjamín Palencia Pérez). source
Madrid, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía [exh.], 1995, p.280. source
Madrid, RASF [cat.], v.1, 1988, p.184 (1901-1980). source
Páez Ríos, v.2, 1982, p.333 (n.1902-op.a.1977). source
Pantorba, 1948, p.355 (n.1903-exh.1943). source
Pantorba, 1980, p.452 (n.1903-exh.1943). source
[Valencia?], Bancaixa [exh.], 1994, title page, pp.257, 285 (also as Benjamín Palencia Pérez). source