Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Ruiz Pulido, Cristóbal

printer
print view
Alternate Pulido, Cristóbal Ruiz
Alternate Ruiz, Cristóbal
L.C. NameRuiz, Cristóbal, 1881-1962
Dates1881-1962
Region(s)Andalusia
PhotoarchiveSee Photoarchive Holdings for: Ruiz Pulido, Cristóbal
Classified2
Supply1
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedGUI |D 1994 09 28 |T 10:09:31
CreatedMLEWIN |D 1998 04 20 |T 14:10:06
 
Bibliographic Sources
Banda y Vargas, 1991, p.361. source
Barcelona, Museu d'Art Modern [cat.], 1987, v.2, p.872. source
Bénézit, 1976 (n.1881). source
Blas, 1972. source
Bozal, 1992, p.413 (Cristóbal Ruiz). source
Cien años de pintura, v.9, 1992 (n.1881-exh.1930). source
Cuenca, 1923, pp.335, 337 (Cristóbal Ruiz, exh.1917-1923). source
Enciclopedia del arte del siglo XX, 1991, v.1 (Cristóbal Ruiz). source
Gaya Nuño, 1970, pp.155, 157 (Cristóbal Ruiz). source
Gaya Nuño, 1977, pp.261-262 (Cristóbal Ruiz, 1881-1963). source
Hernández Díaz, 1981, p.318 (Cristóbal Ruiz). source
Library of Congress (Cristóbal Ruiz, or Cristóbal Ruiz Pulido, or Cristóbal Ruiz Pulido). source
Madrid, Centro Reina Sofía, 1991 (Cristóbal Ruiz). source
Madrid, MEAC [cat.], v.2, 1983, p.201. source
Madrid, Museo Municipal [cat.], 1990, p.321. source
Madrid, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía [exh.], 1995, p.282 (Cristóbal Ruiz). source
Pantorba, 1948, p.359 (Cristóbal Ruiz, n.1881-exh.1920). source
Pantorba, 1980, p.474 (n.1881-exh.1925). source
Quesada, 1992, p.415 (indexed as Cristóbal Ruiz). source
Thieme-Becker, v.29, 1935 (n.1881). source
Vollmer, v.4, 1958 (n.1881). source