Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Uceda, Juan de

printer
print view
Alternate Castroverde, Juan de Uceda*
Alternate Uceda Castro Verde, Juan
Alternate Uceda Castroverde, Juan de
Alternate Uzeda Castroverde, Juan de
L.C. NameUceda, Juan de, approximately 1570-1631
Datesn.c.1570-m.1631
Region(s)Seville
PhotoarchiveSee Photoarchive Holdings for: Uceda, Juan de
Supply1
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedDOI |D 1994 10 11 |T 11:36:35
CreatedDOI |D 1994 10 11 |T 11:36:35
 
Bibliographic Sources
Angulo Iñiguez, 1971, pp.91, 161 (Juan de Uceda Castroverde, or Juan de Uceda, doc.1617-op.1623). source
Bénézit, 1976 (Juan de Uceda or Uzeda Castroverde, m.1631). source
Brown, 1991, p.123. source
Ceán Bermúdez, 1800 (op.1594). source
Hernández Díaz, 1981, p.173 (op.1603-1604). source
López Martínez, 1928, pp.193, 199 (Juan de Uceda Castroverde, op.1599-m.1631). source
López Martínez, 1932, pp.79, 240 (Juan de Urceda Castroverde, doc.1604-1625). source
Pérez Sánchez, 1992, p.169 (Juan de Uceda Castroverde). source
Sánchez-Mesa Martín, 1991, p.312 (Juan de Uceda y Castroverde, n.c.1570-op.1613). source
Seville, Caja de Ahorros Provincial San Fernando [exh.], 1982, p.54 (Juan de Uceda Castroverde). source
Seville, Museo de Bellas Artes [cat.], 1991, v.2, p.126. source
Seville, Museo Provincial de Bellas Artes [cat.], 1967, p.68 (Juan Uceda Castro Verde, op.1623-m.1631). source
Thieme-Becker, v.33, 1939 (Juan de Uceda Castroverde, doc.1591-m.1631). source
Valdivieso [González] and Serrera, 1985, pp.189-190. source
Valdivieso [González], 1984, pp.139, 141 (doc.1593-m.1631). source
Viñaza, v.4, 1894, p.5 [no dates given]. source