Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Ucelay, José María

printer
print view
Alternate De Ucelay, José María
Alternate Santos de Ucelay y Uriarte, José María Gabriel
Alternate Ucelay (y) Uriarte, José María
Alternate Ucelay y Uriarte, José María Gabriel Santos de
Alternate Uriarte, José María Gabriel Santos de Ucelay y
Alternate Uzelai, Jose Maria de
L.C. NameUcelay, José María de, 1903-1979
Dates1903-1979
Region(s)Basque Country
PhotoarchiveSee Photoarchive Holdings for: Ucelay, José María
Supply5
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedDOI |D 1994 10 11 |T 11:39:49
CreatedMLEWIN |D 1998 05 04 |T 13:48:24
 
Bibliographic Sources
Andrés Ordax, 1987, p.329 (José María de Ucelay, op.1947). source
Blas, 1972 (n.1903-exh.1962). source
Bonet, 1995 (also as José María Uzelai). source
Bozal, (1939-1990), 1992, p.142. source
Campoy, 1973, p.413 (n.1903-exh.1929). source
Catálogo nacional contemporáneo, 1990, v.1, p.267 (José María de Ucelay). source
Cien años de pintura, v.11, 1993 (José María Ucelay Uriarte, or José María Ucelay). source
Enciclopedia del arte del siglo XX, 1991, v.1 (José María de Ucelay). source
Gaya Nuño, 1970, p.216 (n.1903). source
Gaya Nuño, 1977, p.262 (n.1903). source
Library of Congress (José María de Ucelay, or José María De Ucelay, or José María Gabriel Santos de Ucelay y Uriarte, or José María Gabriel Santos de Ucelay y Uriarte, or José María Gabriel Santos de Ucelay y Uriarte, or José María de Uzelai). source
Llano Gorostiza, 1965, p.255 (José María Ucelay Uriarte, n.1903-exh.1962). source
Madrid, 1a. Bienal hispanoamericana [exh.], 1951, p.81 (n.1903, contemporary). source
Madrid, Centro Reina Sofía, 1991 (José María Ucelay y Uriarte). source
Madrid, MEAC [cat.], v.2, 1983, p.264 (José María Ucelay y Uriarte). source
Madrid, Museo Municipal [exh.], 1989-1990, p.192 (José María Ucelay Uriarte). source
Madrid, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía [exh.], 1995, p.284. source
Marrodán, 1981, pp.159-160 (also as José María Ucelay Uriarte). source