Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Pardo Bazán, Emilia

printer
print view
Alternate Basán, Emilia Pardo, Condesa de
Alternate Bazán, Emilia Pardo, Condesa de
Alternate Pardo Basán, Emilia, Condesa de
Alternate Pardo Bazán, Condesa de
Alternate Pardo Bazán, Emilia, Condesa de
L.C. NamePardo Bazán, Emilia, condesa de, 1852-1921
Dates1852-1921
Region(s)Galicia
NotesKnown primarily as an author.
Female ArtistY
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedCDEA |D 1994 11 08 |T 15:20:15
CreatedCDEA |D 1994 11 08 |T 15:20:15
 
Bibliographic Sources
Azcárate [y Ristori], 1983, p.45 (Pardo Bazán, indexed as Emilia Pardo Bazán [no dates given]). source
Chamoso Lamas, 1976, pp.129, 133. source
Cien años de pintura, v.7, 1991 (1851-1921). source
Diego, 1987, p.157 (indexed as E. Pardo Bazán [no dates given]). source
Ezquerra del Bayo and Pérez Bueno, 1924, pp.363-364. source
Gaya Nuño, 1977, p.94 [no dates given]. source
Library of Congress (Emilia Condesa de Pardo Bazán, or Emilia Condesa de Pardo Basán, or Emilia, Condesa de Pardo Bazán, or Emilia Condesa Pardo Basán). source
Madrid, Prado, Casón [cat.], 1985, p.253 (under Joaquín Vaamonde Cornide). source
Ossorio y Bernard, 1883-1884 (Condesa de Pardo Bazán, exh.1878). source
Ráfols, 1954, p.189 [no dates given]. source