Spanish Artists from the Fourth to the Twentieth Century: A Critical Dictionary

Zubiaurre, Ramón de

printer
print view
Alternate Aguirrezabal, Ramón Zubiaurre*
Alternate Zubiaurre (y) Aguirrezabal, Ramón (de)
L.C. NameZubiaurre, Ramón de, 1882-1969
Dates1882-1969
Region(s)Basque Country
PhotoarchiveSee Photoarchive Holdings for: Zubiaurre, Ramón de
Supply36
Bibliographic Search Search FRESCO (Frick Library Catalog)
Search Arcade (NYARC Catalog)
Search Worldcat
CreatedFMA2 |D 1995 05 23 |T 10:43:06
CreatedFMA2 |D 1995 05 23 |T 10:43:06
 
Bibliographic Sources
Andrés Ordax, 1987, p.320 (Ramón Zubiaurre Aguirrezabal). source
Bénézit, 1976 (n.1882-exh.p.1924). source
Blas, 1972 (Ramón de Zubiaurre Aguirrezabal). source
Bozal, 1992, p.397. source
Campoy, 1973, p.455. source
Catálogo nacional contemporáneo, 1990, v.1, p.286. source
Cien años de pintura, v.11, 1993 (Ramón de Zubiaurre y Aguirrezabal). source
Enciclopedia del arte del siglo XX, 1991, v.1. source
Gaya Nuño, 1970, p.128 (n.1882). source
Gaya Nuño, 1977, p.146. source
La gran enciclopedia vasca, v.7, fascicule 69, 1974, pp.261-262 (also as Ramón de Zubiaurre Aguirrezabal). source
Llano Gorostiza, 1965, p.258 (Ramón Zubiaurre Aguirrezabal, n.1882-exh.1957). source
London, Witt, 1978 (n.1882). source
Madrid, Centro Reina Sofía, 1991 (Ramón de Zubiaurre Aguirrezabal). source
Madrid, MEAC [cat.], v.2, 1983, p.306 (Ramón Zubiaurre Aguirrezabal). source
Madrid, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía [exh.], 1995, p.285. source
Marrodán, 1981, pp.189-190 (also as Ramón de Zubiaurre y Aguirrezabal). source
Mochizuki, 1980, p.11. source
Pantorba, 1948, p.365 (n.1882-exh.1924). source
Pantorba, 1980, p.499 (Ramón de Zubiaurre Aguirrezabal). source
Thieme-Becker, v.36, 1947 (n.1882-exh.1925). source
Vitoria-Gasteiz, Sala San Prudencio [trav. exh.], 1993, v.1, p.135 (also as Ramón de Zubiaurre y Aguirrezabal). source
Vollmer, v.5, 1961 (n.1882-exh.1924). source